De najaarscompetitie is bij BC limes de bekendste en meest gespeelde competitie. 
Dit is de landelijke competitie georganiseerd door Badminton Nederland waarin op verschillende niveaus badminton wordt gespeeld. Binnen de badmintonsport wordt de najaarscompetitie ook wel de bondscompetitie genoemd.

De Bondscompetitie is de seniorencompetitie van Badminton Nederland. De Bondscompetitie is opgebouwd als een huis met andere woorden: de Eredivisie heeft één poule, de Eerste Divisies twee, de Tweede Divisies vier, de Derde Divisie acht, de Vierde Divisie 16 en voor de Vijfde tot en met Negende Divisie is het maximaal aantal poules 32. De Eredivisie en de Eerste Divisie bestaan uit 10 teams per afdeling; de afdelingen in de overige divisies bestaan uit 8 teams. De Bondscompetitie wordt gespeeld in de periode september tot en met januari met uitzondering van de Ere- en Eerste Divisie; deze gaan door tot en met februari.

De wedstrijden kunnen op iedere dag van de week worden gespeeld met uitzondering van de wedstrijden in de Ere tot en met Derde Divisie die worden op een vrijdag, zaterdag of zondag gespeeld. Tijdens een wedstrijd worden er acht partijen gespeeld. Het team bestaat uit 2 heren en 2 dames. Je speelt dan: 1 damesdubbel, 1 herendubbel, 2 dames enkels, 2 heren enkels en 2 gemengd dubbels. Iedere gewonnen partij levert een punt op. Na 14 (of 18) wedstrijden wordt er een eindstand opgemaakt. Het team dat alle 14 wedstrijden heeft gewonnen is automatisch kampioen, ook als het team niet de meeste punten heeft verzameld. Heeft er niemand 14 wedstrijden gewonnen, dan is het team kampioen dat de meeste punten heeft verzameld. Het is mogelijk om een team direct in te schrijven in de Zevende, Achtste of Negende Divisie. Voor de Zesde Divisie en hoger wordt gewerkt met een promotie/degradatie regeling.

Aan het eind van het seizoen spelen de kampioenen van de Eerste tot en met Negende Divisie om de titel Divisie kampioen.

Bij BC Limes hebben we in seizoen 2024-2025 14 competitie teams verdeelt over verschillende niveaus. 
Wil je ook competitie spelen? of wil je meer informatie betreft competitie spelen? Stuur dan een mail naar Tc@bclimes.nl

Ben jij benieuwd naar de competitie indeling voor seizoen 2024-2025? Deze kan je terugvinden onder het tabblad competitie indeling 2024-2025. Deze pagina is alleen toegankelijk voor leden beveiligd met een wachtwoord wegens privacy redenen.