Competitie

De competitie is opgebouwd uit twee competities:

    • Bondscompetitie
    • Regiocompetitie

Bondscompetitie.

De Bondscompetitie is de seniorencompetitie van Badminton Nederland.

Deze competitie is opgebouwd als een huis met andere woorden: de Eredivisie heeft één poule, de Eerste Divisies twee, de Tweede Divisies vier, de Derde Divisie acht, de Vierde Divisie 16 en voor de Vijfde tot en met Negende Divisie is het maximaal aantal poules 32. De Eredivisie en de Eerste Divisie bestaan uit 10 teams per afdeling; de afdelingen in de overige divisies bestaan uit 8 teams. De Bondscompetitie wordt gespeeld in de periode september tot en met januari met uitzondering van de Ere- en Eerste Divisie; deze gaan door tot en met februari.

Regiocompetitie.

BC Limes valt onder de regio Zuid-West.

In het seizoen 2018-2019 zijn de senioren regiocompetities samengevoegd met de Ere tot en met Vierde Divisie tot de huidige Bondscompetitie. Door het Regioteam worden nu nog de jeugdcompetitie en de Recreantencompetities georganiseerd. De jeugdcompetitie wordt gespeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

  • U19
  • U17
  • U15
  • U13
  • U11

In regio ZuidWest worden de volgende competities georganiseerd:

 

 

Onze thuiswedstrijden worden op zondagochtend gespeeld in de Limeshal. De dagen dat de  uitwedstrijden worden gespeeld kan per vereniging verschillen.

Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er kunnen ook meerdere heren en/of dames opgesteld worden in een team door de TC. In principe kan iedereen competitie spelen. Bij BC Limes spelen we vanaf 9e t/m 3e divisie.

Als je ook competitie wilt spelen dan is dat zeker mogelijk, heel graag zelfs! Je committeert je dan wel aan deelname aan de competitie en trainingen. Als je meer informatie wilt, stuur dan een mail naar de Technische Commissie: tc@bclimes.nl