Badminton is een sociale sport. Je speelt meestal met 4 personen op een baan en omdat je steeds wisselt van baan, komt je dus veel verschillende leden tegen. Je speelt soms heel fanatiek, soms alleen op techniek, maar het is altijd gezellig. Die gezelligheid krijgt vaak een vervolg in de kantine. Omdat het bij BC Limes, naast fanatiek, ook juist hierom gaat, organiseren wij diverse activiteiten naast het trainen en vrij-spelen.

zomerbadmintonZomerbadminton
In de maanden juli en augustus organiseert BC Limes Zomerbadminton. Voor iedereen die geen hele zomer zonder badminton kan! Lid of niet, iedereen is in deze zomermaanden op de Dinsdag- en Donderdagavonden welkom tussen 20:00 en 22:30 uur en op Zondag van 10.00-12.30 in de Limeshal voor een gezellig of fanatiek potje badminton. Tegen een kleine vergoeding 3 uur speelplezier! Er komen spelers uit heel Zuid Holland, recreanten én competitiespelers en natuurlijk hun introducés.

Oktoberfest
Een gezellig toernooitje waarin het niet zozeer uitmaakt wie er wint. Tijdens het toernooi zal de bierpul, snaps en  Duitse muziek niet ontbreken. Iedereen speelt volgens vooraf ingevulde planning zijn wedstrijden waarin geprobeerd wordt zoveel mogelijk nieuwe tegenstanders te ontmoeten. Dresscode is feestelijk, maar met een lederhosen of een dirndls maak je helemaal de blits.

oranjetoernooi_smallOranjetoernooi
Het Oranjetoernooi wordt gespeeld net voor/na koningsdag. Alle spelers dragen dan iets in de kleur oranje. Dit geeft al een erg leuke sfeer. Nederlandse muziek, een Oranjekwis, lekkere versnaperingen en leuke wedstrijden maken de avond compleet. Elk jaar wordt er weer een nieuwe koning en koningin bij BC Limes gekroond.

 

sportontmoetingSportontmoeting
BC Limes neemt elk voorjaar deel aan de Sportontmoeting. Een Alphens evenement, dat al meer dan 40 jaar bestaat, waarin sportclubs twee weken lang met elkaar strijden in het beoefenen van elkaars sport. Een club mag niet meedoen aan zijn eigen sport en moet proberen zoveel mogelijk punten te behalen in deelname aan andere sporten. Dit gebeurt altijd in teamverband, met per avond een wisselend team samengesteld uit diverse leden. Tijdens de Sportontmoeting kom je allerlei sporters uit Alphen tegen. De sfeer bij dit evenement is zeker vriendschappelijk!

oliebollenOliebollentoernooi
Elk jaar eind december vindt het Oliebollentoernooi plaats. Met dit toernooi sluiten we als club het jaar af en luiden we samen het nieuwe jaar in. Bij dit inmiddels traditionele toernooi zijn introducés van harte welkom en worden alle deelnemers – jong, oud, beginnend, ervaren – door elkaar gemixt. Het gaat bij dit toernooi ècht om de gezelligheid en minder om de winst. Na de badmintonwedstrijden is het feest in de kantine met oliebollen, evt.dj en gezelligheid, meestal tot in de late uurtjes.

 

Kortom: Badminton bij BC Limes is niet alleen fanatiek, maar ook gezellig!