Jeugdleden trainen en daarbij kunnen ze vrijspelen. Wij stimuleren dat ook. Hoe meer badminton-uren je maakt, des te sneller wordt je beter.

Afhankelijk van je leeftijd en wat je kunt, wordt je ingedeeld in een trainingsgroep. Het zou dus zo maar kunnen gebeuren dat de trainer je naar een andere groep verplaatst als je weer beter badminton kunt spelen. Belangrijkste is dat jij badminton leuk vindt en dat je genoeg uitdaging hebt.

Badminton is wel een echte sport. Warming-up, conditie trainingen, veel badminton-oefeningen en zweten hoort daarbij. De trainingen van de recreantengroepen is wat relaxter. Onze jeugdcompetitie groepen worden door onze toptrainers flink bezig gehouden.

Je traint om goed badminton te kunnen spelen. Je speelt dan ook vaak tegen elkaar een wedstrijd. Ook nodigen wij andere verenigingen uit om met ons de krachten te meten. Van september tot maart speelt de jeugd hun competitie wedstrijden. Ook als je beginner bent is er ruimte om in een team te spelen.

Je mag vrijblijvend 3x een training meedoen. Als je zelf indoor-sportschoenen hebt, kun je al meedoen! Wij geven je een leenracket en als je lid wordt, krijg je van ons een echt nieuw badmintonracket!

Recreatieve jeugd onder de 12 jaar traint op zaterdagochtend (10:00u – 11:00u) Recreatieve jeugd van 13 en ouder traint op de woensdagavond (vanaf 18:30u). Jeugdcompetitie groepen trainen op de dinsdag- en donderdagavond.

Trainingsindeling seizoen 2023/2024 publicatie augustus 2023