Meet je kracht tegen kinderen van andere badmintonverenigingen!

Voor de jeugd zijn er mogelijkheden om competitie te spelen op alle niveaus: mini´s, starters, gevorderden, talenten en toppers. Het leuke van de jeugdcompetitie is dat je badmintonspel enorm verbetert. Je kunt alles wat je in de trainingen leert direct uitproberen! En het is spannend om met je eigen Limes-team te proberen de tegenstander van andere badmintonverenigingen te verslaan! Hier train je toch elke week voor? Net zoals bij voetbal of hockey doet ieder jeugdlid van BC Limes mee aan de competitie.

Opstap- en jeugdcompetitie
De Jeugdcompetitie begint in februari en duurt tot mei. Er zijn 2 soorten competities: de jeugdcompetitie en de opstapcompetititie. Dus voor elke speelsterkte / leeftijd wat wils. Een team bestaat uit 2 of 3 jongens en 2 of 3 meiden. Per wedstrijd speel je een jongensdubbel, meisjesdubbel, jongensenkel (2x), meisjesenkel (2x) en gemengddubbel (2x)

De opstapcompetitie is voor jonge en startende spelers. Je mag er maximaal 2 jaar aan meedoen. Verder is het hetzelfde als de jeugdcompetitie, alleen het aantal jongens en meiden per team kan anders zijn. Er worden dus 4 enkels en 4 dubbels gespeeld. Zowel in de jeugdcompetitie als de opstapcompetitie speelt elk team 10 wedstrijden in de buurt van Alphen, 5 keer thuis (op zondagmiddag in de Limeshal) en 5 keer uit. De trainers zullen je goed voorbereiden en voor de competitie krijg je nog een uitgebreide uitleg, samen met je ouders/verzorgers. Meedoen betekent, dat je ouders/verzorgers een of twee keer voor vervoer moeten zorgen. Daarnaast zijn er bij de thuiswedstrijden “teambuddy’s” in de zaal aanwezig is om jullie goede tips en aanwijzingen te geven.

Huidige teams
De huidige indeling en uitslagen van onze jeugdteams kun je via deze link vinden.